Förlåt alla 20 trogna läsare

Börja blogga och sen vänta så många dagar med att uppdatera, det är säkert en stor synd i bloggvärlden.
Förlåt och jag ska försöka se till att det inte upprepas.

Det var skönt med långledighet från jobbet,, men det är tufft att komma tillbaka mentalt efter ledigheten.

Vintern kom under påsken.. skulle det vara nödvändigt? Jag som hade vårkänslor.

Veckan har som sagt varit tuff jobbmässigt men nu är det äntligen fredag. Tjoho!!

Idag tänker jag på idioterna i Vetlanda, tänker dom överhuvudtaget? Det handlar alltså om fallet Louise, hon har under flera år blivit våldtagen av sin pappa, han blev dömd för detta till rättspsykiatrisk vård och nu har han blivit tilldömd vårdnaden för denna stackars flicka.. Vad är detta? Visst jag vet att media ibland kan både vinkla och skarva ibland.. men här torde det ju vara solklart. Stackars tjej.. trampad på än en gång.

Nu till förmiddags fikat.. jag ska försöka återgälda min osynlighet här inne med ett par inlägg idag.
Hej så länge.


Stressig långfredag

men jag måste ju ändå hoppa in här och uppdatera läget.
I kväll ska vi ha buffé för 15 personer..  eller vi ska ju inte stå för allt.. vi har lite knytis, men det är ändå massor som ska göras.
Har nu tillagat lite lax som ska serveras kall i kväll, laxen har två st toppningar, en med pesto och parmesan och en med dillmajonäs... Åhh det luktar så gott i köket nu.
Sen ska vi duka, göra några janssons och till sist fixa välkomstdrinken, jag ska testa något nytt idag.. mangopure´och mousserande vin. Rapporterar i morgon om det var en keeper.

Och så ska jag bli rödhårig ja... känner för att färga håret innan gästerna kommer.

Långfredagaen ska ju vara låååång.. och visst känndes det så när man var liten.. kan det vara för att äggen fick man först på påskafton. Mina barn har fått leta reda på sina ägg idag, roligt och se 11 och 16 åringen springa och lyfta på kuddar och leta, ibland är det så stora med det behövs inte mycket för att få fram barnasinnet.

Vi ska leka ikväll, jag älskar guitarr hero, vi har 2 gitarrer och det blir rockshow varje gång vi tävlar.
vi når inte riktigt upp till denna nivån...  än.



 

Näe.. nu skyndar jag vidare.. ha en härlig långfredag, det ska vi ha.

Jag är så duktig

Nu har jag sedan jag kom hem; damsugit hela huset, rengjort alla 3 toaletterna, tvättat 2 maskiner, rastat hunden, och våttorkat alla golv. Säkert vardagsgöra för de flesta andra men inte för mig..  så nu är jag mäkta stolt.
Vi får ju massa vänner hit i morgon och då vill jag att det ska vara extra fint. Nu belönar jag mig med en kall öl.. Åhhh så gott med lite ledighet nu.

Medan jag städade lyssnade jag på radion, där pratades det om det var en bra tradition eller inte att barnen gick påskkärringar.
Jag har hört så många beklaga sig över det faktum att barn kommer och ringer på och bedriver tiggeri. Men vad är det med folk idag? Det finns väl så mycket värre saker att beklaga sig över än att små söta utklädda barn kommer och önskar Glad Påsk.
Hoppas det kommer många hit.. jag har laddat med godis.

Hej hopp.

Dags att gå hem

och fira påsk. Nu har jag jobbat hårt ett par timmar.. med att läsa bloggar.

Det finns otroligt mycket som gör mig glad, jag försöker ta vara på livet och se guldkanterna i vardagen, stannar upp och tittar på knopparna, vänder näsan mot solen när den lyser och njuter, tänker på mina barn och ser allt de är så bra på, och det finns hur mycket som helst att vara stolt över där.

Det är inte lika mycket som irriterar mig,, men det finns några saker.

En av dessa är osynliga föräldrar, jag har i många år varit ledare inom ungdomsidrott.. oerhört givande har det varit, haft samma flickor från de var 9 år tills de var 16 år..  och en del föräldrar har man fasiken inte sett röken av. Vart är dom? Visst de kanske inte är intresserade av den sporten, MEN de borde ju vara intresserade av sitt barn som utövar sporten, de kanske jobbar, visst men fasen inte varje gång de är match..

Ja jag fattar inte hur de kan vara så osynliga och enligt mig ointresserade av sina barn.

Hur som helst är tiden som ledare något som gett mig hur mycket som helst, trots alla timmar man lagt ner av sin fritid för andras barn, trots att vissa föräldrar bara har sett sitt barn och klagar för att det inte passar den fröken. Jag har 2 barn och 25 bonustonåringar.

Glad påsk till alla härliga ungdomar där ute.

Jag är glad att jag lever

Det höll på att gå riktigt illa på väg till jobbet idag. Som vanligt var jag sen, hade behövt cykla en 15 minutersväg på 8 minuter, det kan gå.. Men idag snöar det, samtidigt som vägen under snön fortfarande är ojämn och knöcklig av is, ingen bra kombination.. I en nedförsbacke där jag säkert håller 30 km/h (dra ifrån lite när ni läser) tappar jag kontrollen över cykeln. Men jag parerar och hoppar på ett ben några meter, så jag kom undan med blotta förskräckelsen och lite ont i knät.
Så idag ska jag ta vara på livet och vara glad åt att jag är hel.

Nu till kaffet med kollegorna och styra upp halvdagen på jobbet... Skärtorsdag, slutar 12.00
Puss i påsk.

image3


Underbar liten video

Med denna roliga film vill jag avluta mitt bloggande för idag.



Ha en bra dag.

Spännande

Såg att det var 11 unika besökare på bloggen, dag 2!! så roligt det känns att några har hittat hit till min nybörjarblogg.. hoppas jag kan hålla den så uppdaterad och spännande så ni vill komma tillbaka.

Nu till en fundering jag har. Jag brukar läsa på lite olika forum om olika ämnen och på ett par forum spårar diskussionerna ofta ur totalt. Och ofta är det samma människor som är inblandade i "bråken". Vad är det som gör att det är så lätt att hugga, såga, såra, och hävda sin rätt att uttrycka precis vad man tycker och känner även fast motpart säger att det inte är okej.
Är det konstigt att det ser ut som det gör på våra gator och skolor när vuxna människor som samlas på ett föräldrarforum inte kan hålla sig till sansade, nyanserade diskussioner.

Och detta att bara för att någon gjort/sagt något dumt så är det okej för mig att hoppa på dig. Om vuxna beter sig så, hur ska barn och ungdomar lära sig?
Är det någon som lär ut den gyllene regeln idag;
Allt som jag vill att du ska göra för mig det ska jag också göra för dig.

Det står ofta att mobbing är ett problem i skolor och på arbetsplatser.. är det konstigt att barnen inte förstår hur man ska behandla varann när det bedrivs riksmobbning mot Carola? När halva sverige sitter vid tvn och säger att det rätt åt henne att hon åkte ut.. hon ska inte tro att hon är något.

Mer kärlek åt folket.

Var inne på storsans blogg

och hittade en rolig länk  Lite marknadsföring skadar ju inte när man precis börjat blogga.
generated by sloganizer.net 

Tack Storsan.

Nu är det dags för lite jobb. Se ya.

Skolmatsalar i landet

Får oväntad hjälp. Synd att man inte går i skolan idag.

image2

Det står att läsa i tidningen idag att Bert Karlsson ska bli sveriges Jamie Oliver.
Jag gillar den tanken.


Underbara sol

Vaknade till ett underbart väder, snön ligger fortfarande vit och solen strålar från klarblå himmel.. Vad det gör gott för själen... Så gott att jag bestämde mig för att gå till jobbet istället för att cykla.. Promenaden tar ca 30 minuter. Härligt.
Påsken närmar sig och hela helgen är uppbokad med trevligheter. Men jag tror vi kommer vara trötta på påskbuffé på söndag när vi äter det för 4 dagen i rad.
Men först återstår 2 jobbardagar. Jag måste ta tag i mig själv nu och göra lite nytta på jobbet. Jag är inne i en period där allt läggs på hög och blir ångestberg, har så svårt att ta tag i saker. Som tur är har jag ett gäng som är otroligt självgående så avdelningen går ändå väldigt bra.

Ha en härlig dag alla ni där ute.


Ny dag nya möjligheter

Visst är det härligt att det finns människor som vågar prova och tar tag i möjligheter som ges.
Men i bland önskar man att de hade lite verklighetsuppfattning.



Mitt första blogginlägg

Alltså! Vad häftigt med det allra första inlägget i den allra första bloggen.
Vad vill jag med mig blogg då? Jag är en helt vanlig tjej? kvinna? på 40 år. Gift med ungdomskärleken som jag träffade för 22 år sedan, har 2 barn. 11 och 16 år.. Och jag vet inte vem jag är! Kanske kan jag komma på det genom att skriva om mitt liv och mina funderingar.

Alltså.. jag borde vara världens lyckligaste människa, och de flesta känner mig nog som en lycklig, rolig, verbal, omtänksam människa, men.. ja varför kommer det ett men där?

Jag har ett bra jobb,  2 underbara ungar, fin villa, många vänner, lagom med pengar.. märker ni att jag inte skriver något bra om min man.. kan det vara det som gör att jag känner ett.. men?

Jag är så arg på min man, och jag vet inte varför. Jag drar mig längre och längre bort från honom och ALLT han gör hittar jag fel på. Jag är säkert inte alls rolig att leva med nu och det är jag som är arg. Jag vill att han ska förstå vad det är med mig.. fast jag inte förstår det själv. Känner någon igen sig?

Jag vill att han ska dyrka marken jag går på och självklart gör han inte det när jag varje dag stukar honom med min irritation. Jag vill att han ska visa att han älskar mig samtidigt som han inte får ta i mig.

Hur löser man det?

Avslutar detta första inlägg med dagens låt.

 

Ha en underbar dag alla ni där ute.

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0